Initiativet svt

Regeringen försöker återta det politiska initiativet – SVT Nyheter

Regeringen försöker återta det politiska initiativet | SVT Nyheter

20 dec. 2022 — Här är regeringen också föremål för mer eller mindre konstant kritik från oppositionen i riksdagen. Försök att återta det politiska initiativet.

Ulf Kristerssons smekmånad är över. Debatten om svikna vallöften pressar regeringen. Tisdagens besked om en offensiv mot den organiserade brottsligheten bör därför också ses som ett sätt att försöka återta det politiska initiativet. Men de aviserade lagändringarna lär inte träda i kraft förrän tidigast 2024.

Västra Initiativet Sollefteå – Valkompass 2022 | SVT Nyheter

Västra Initiativet Sollefteås val: Bygga ett trygghets- och seniorboende i Sollefteå; Servera mer närproducerad mat i kommunal verksamhet …

Udda initiativet: ”Orgelbattle” i Uppsala domkyrka – SVT Nyheter

Udda initiativet: ”Orgelbattle” i Uppsala domkyrka | SVT Nyheter

5 feb. 2023 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Organist ställdes mot organist när man tog till ett annorlunda grepp vid lördagskonserten i domkyrkan.– Jag har aldrig hört talas om en oregelduell tidigare – det brukar snarare vara att man spelar med varandra än mot, säger Torsten Cederholm, ”expertkommentator” för dagen.

Politiskt initiativ till ny vindkraftsomröstning i Malung-Sälens …

Politiskt initiativ till ny vindkraftsomröstning i Malung-Sälens fullmäktige | SVT Nyheter

18 jan. 2023 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Nu kommer ett nytt politiskt krav för att stoppa det omdiskuterade vindkraftsbygget på Ripfjället utanför Malung.– Det finns idag en politisk majoritet för att säga nej, säger Tomas Isaksson (LPo) som sitter i kommunstyrelsen.

Studenter i Linköping svetsar kaminer till Ukraina – SVT Nyheter

Initiativet sprider sig: Studenter i Linköping svetsar kaminer till Ukraina | SVT Nyheter

Initiativet sprider sig: Studenter i Linköping svetsar kaminer till Ukraina. Uppdaterad 12 december 2022 Publicerad 12 december 2022.

Under dagen träffas studenter från Linköpings universitet som studerar till civilingenjör i maskinteknik, för att svetsa ihop kaminer som sedan skickas ner till Ukraina.

Vindkraftsfrågan ska ta Landsbygdspartiet in i Sollefteåpolitiken

Vindkraftsfrågan ska ta Landsbygdspartiet in i Sollefteåpolitiken | SVT Nyheter

8 sep. 2022 — Gunilla Fluur var med och bildade uppstickarpartiet Västra initiativet men hoppade av. Nu är hon förstanamn för Landsbygdspartiet Oberoende …

Det är kampen mot vindkraften som står högst upp på agendan för Landsbygdspartiet oberoende i Sollefteå.  Nu hoppas partiet ta sig in i kommunpolitiken i Sollefteå – mellan ett till fem mandat hoppas de på.

Initiativet som gav sommarjobb åt 48 ungdomar – SVT Nyheter

Initiativet som gav sommarjobb åt 48 ungdomar | SVT Nyheter

10 aug. 2021 — Under sommaren har 48 feriepraktikanter jobbat i Nyköping för nystartade M.S ungdomsförening. För praktikanten Zunhera Zunhera har det varit …

Under sommaren har 48 feriepraktikanter jobbat i Nyköping för nystartade M.S ungdomsförening. För praktikanten Zunhera Zunhera har det varit ett viktigt första steg in på arbetsmarknaden.

Paret öppnar sitt hem för ensamma på julafton – SVT Nyheter

Paret öppnar sitt hem för ensamma på julafton: ”Stort steg för många” | SVT Nyheter

24 dec. 2022 — Starta klippet för att höra Sabina och Freddie om varför de tog initiativet – och se när SVT följde med under förberedelserna.

Många tycker det är självklart att fira jul med nära och kära. Men i år har Sabina Larsson och Freddie Ekblad tänkt annorlunda. På julafton anordnar paret en julbrunch för personer som inte har någon att fira med.– Jag är inte nervös utan mer spänd och tycker det ska bli jättekul. Att få ett samtal igång är inga problem för oss, säger Sabina Larsson och skrattar.

Fi:s ledare Teysir Subhi avgår i vår – SVT Nyheter

Fi:s ledare Teysir Subhi avgår i vår | SVT Nyheter

27 dec. 2022 — ”Jag är stolt över att Feministiskt initiativ under mina två år som partiledare har förtydligat partiets position som ett progressivt, …

Feministiskt initiativs partiledare Teysir Subhi avgår efter två år på posten. Hon kommer inte att kandidera när partiets kongress hålls i vår, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna vill stoppa 5-åringar från att rekryteras av …

Socialdemokraterna vill stoppa 5-åringar från att rekryteras av gängkriminella  | SVT Nyheter

20 jan. 2023 — Foto: SVT/Oscar Fries … Initiativet skulle innebära att regeringen behöver ta fram förslag på brottsförebyggande arbete redan från …

Socialdemokraterna vill se särskilda brottsförebyggande åtgärder för 5-12-åringar. Partiet lämnar nu ett förslag till riksdagen i syfte att stoppa trenden att allt yngre barn och unga rekryteras av gängkriminella.– Polisen vittnar om hur barn och unga är beväpnade, säger Lena Hallengren (S).

Keywords: initiativet svt