Nyheter ryssland gotland

Säkerhetsläget i Östersjön – Försvarsmakten

I januari 2022 beslutade Försvarsmakten att förstärka den militära närvaron på Gotland och ett antal andra platser i Sverige.

I januari 2022 beslutade Försvarsmakten att förstärka den militära närvaron på Gotland och ett antal andra platser i Sverige. Bakgrunden är att den säkerhetspolitiska utvecklingen i närområdet har försämrats över en längre tid och den fortsätter att gå i..

Ryska medier: Rätt försvara ryska ättlingar på Gotland – DN.SE

13 juni 2022 — Ryssland har rätt att försvara ryska ättlingar på Gotland. Sådana påståenden sprids på en rysk tv-sajt. – Det är som att historiesynen …

Gotländsk reklamtröja visar rysk tsarkrona: ”Vi visste inte vad …

Gotländsk reklamtröja visar rysk tsarkrona: ”Vi visste inte vad det var” | SVT Nyheter

27 juni 2022 — Med tanke på den säkerhetspolitiska situationen och Rysslands utspel vad gäller Sverige, och inte minst Gotland, så kan en sådan här ”liten …

Så här års är det många som tar färjan till Gotland för att njuta av sommaren. M-riksdagskandidaten Ingebrikt Sjövik var på väg dit för att fira midsommar – och fick syn på en oväntad souvenir i en av båtens butiker. – Jag blev smått förskräckt. Varför ska man ha statlig tsar-heraldik över ett svenskt kommunvapen? säger Ingebrikt Sjövik.

SVT Nyheter – I FOKUS: SLAGET OM GOTLAND – YouTube

Här upptäcks rysk ubåt i Östersjön | SVT Nyheter

9 dec. 2022 — Försvarsmakten lyckades i oktober upptäcka en nybyggd rysk ubåt på en provtur på internationellt vatten öster om Gotland, …

Försvarsmakten lyckades i oktober upptäcka en nybyggd rysk ubåt på en provtur på internationellt vatten öster om Gotland, rapporterar Expressen.

Dagens Nyheter – Expert varnar för ryskt hot mot Gotland.

Skulle vara första steget mot Baltstaterna. Keir Giles, brittisk försvarspolitisk expert, varnar för att Ryssland kan ingripa militärt mot Gotland inom två år.

Upptrappning på Gotland efter Rysslands Natobråk – Omni

Upptrappning på Gotland efter Rysslands Natobråk

13 jan. 2022 — … ökar sin synliga verksamhet på Gotland på grund av det spända läget mellan Ryssland och Nato, rapporterar P4 Gotland och SVT Nyheter.

Alla nyheter. Alla perspektiv.

Rysk statlig tv visar invasionsplan av Sverige och Baltikum

Rysk statlig tv visar invasionsplan av Sverige och Baltikum – Dagens PS

16 mars 2022 — En potentiell rysk invasionsplan mot Baltikum och Sverige, specifikt Gotland, har diskuterats på rysk statlig tv, rapporterar The Sun.

En potentiell rysk invasionsplan mot Baltikum och Sverige, specifikt Gotland, har diskuterats på rysk statlig tv, rapporterar The Sun. 

Varningen om Gotland: Ryssland kan försöka ta kontrollen

12 maj 2022 — NYHETER. Ryssland kan ”försöka ta kontrollen över Gotland” – och Sverige skulle få vänta länge på hjälp om vi står utanför Nato.

Aftonbladet har tagit del av delar av den slutliga säkerhetspolitiska analysgruppens rapport där flera tunga argument radas upp för ett Nato-medlemskap.

Kravet: Sverige först på plats – vid rysk attack

9 jan. 2023 — … närvaro på Gotland förstärkts, den 27 januari 2022. Foto: Emy Åklundh/Försvarsmakten. NYHETER. Om Ryssland anfaller Baltikum är det inte …

Om Ryssland anfaller Baltikum är det inte USA eller Storbritannien som ska rycka ut först. Det första anfallet måste hejdas av trupper från Sverige, enligt generalmajor Karlis Neretnieks. ”Vi ligger närmast. Så lite som en eller två brigader kan vara tungan på vågen,” säger han.

Keywords: nyheter ryssland gotland