Wimbledon svt

Tennis: Wimbledon | SVT Play

Grand slam-turnering som spelas på gräs i Wimbledon i London.

Rybakina skrällde i Wimbledon-finalen | SVT Sport

9 juli 2022 — Rybakina vann matchen med 2-1 i set och vann därmed sin första grand slam-titel. Damfinalen i Wimbledon blev en jämn historia där till slut …

Jelena Rybakina tog hem segern i damfinalen i Wimbledon mot storfavoriten Ons Jabeur. Rybakina vann matchen med 2-1 i set och vann därmed sin första grand slam-titel.

Novak Djokovic vinner Wimbledon | SVT Sport

Novak Djokovic vinner Wimbledon | SVT Sport

10 juli 2022 — Två, på olika sätt, kontroversiella tennisstjärnor drabbade samman i Wimbledon-finalen och bjöd på dramatik. Serbiske världstrean Novak Djokovic …

Wimbledonfinalen mellan Novak Djokovic och Nick Kyrgios blev dramatisk. Kyrgios fick Djokovic ur balans och vann första set, men sedan vände serben och tog hem sin sjunde Wimbledon-titel med 3–1, efter en rysare i fjärde set. – Jag kan inte med ord beskriva för vad den här titeln betyder för mig. Det är den mest betydelsefulla turneringen i mitt hjärta, säger Djokovic i segerintervjun.

Nadal drar sig ur Wimbledon | SVT Sport

7 juli 2022 — Rafael Nadal spelade gårdagens kvartsfinal i Wimbledon med stora smärtor. Nu står det klart att den förre världsettan i tennis drar sig ur …

Rafael Nadal spelade gårdagens kvartsfinal i Wimbledon med stora smärtor.Nu står det klart att den förre världsettan i tennis drar sig ur turneringen. – Jag är väldigt ledsen. Jag fattade beslutet eftersom jag inte kan vinna matcher så här, säger 36-åringen på en presskonferens.

Tennisspelare kritiserar kravet på vita kläder under Wimbledon

Tennisspelare kritiserar kravet på vita kläder under Wimbledon | SVT Sport

10 juli 2022 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Flera tennisprofiler öppnar om stressen över kravet att spela med vita kläder under Wimbledon.Nu har en debatt blossat upp om att ändra den anrika regeln, som funnits sedan 1877.– Det är något vi spelare pratar om, säger Heather Watson till BBC.

Svaret: Inga rankningspoäng i Wimbledon | SVT Sport

20 maj 2022 — Ryssar och belaruser stoppas i Wimbledon. Då beslutar WTA- och ATP-touren att inte dela ut rankningspoäng i turneringen.

Ryssar och belaruser stoppas i Wimbledon.Då beslutar WTA- och ATP-touren att inte dela ut rankningspoäng i turneringen.”Våra regler finns till för att skydda alla spelares rättigheter”, skriver ATP i ett pressmeddelande.

Rafael Nadal klar för semifinal i Wimbledon | SVT Sport

7 juli 2022 — Kvartsfinalen blev till en jätterysare. Men efter en maratonmatch präglad av magsmärtor kunde till slut Rafael Nadal besegra amerikanen …

Kvartsfinalen blev till en jätterysare.Men efter en maratonmatch präglad av magsmärtor kunde till slut Rafael Nadal besegra amerikanen Taylor Fritz efter supertiebreak.– Det var ingen lätt match, jag är bara glad över att ha gått vidare, säger han.

Elias Ymer tar stjärnans plats i Wimbledon | SVT Sport

28 juni 2022 — På måndagen såg Elias Ymer sin bror Mikael inleda årets Wimbledonturnering. Nu har Elias fått en plats till turneringen efter att …

På måndagen såg Elias Ymer sin bror Mikael inleda årets Wimbledonturnering.Nu har Elias fått en plats till turneringen efter att fjolårstvåan Matteo Berrettini drabbats av corona.

Nick Kyrgios klar för historisk semifinal i Wimbledon | SVT Sport

7 juli 2022 — Blåsväder både på och utanför banan – trots detta fortsätter Nick Kyrgios att leverera i Wimbledon. Australiensaren vann kvartsfinalen mot …

Blåsväder både på och utanför banan – trots detta fortsätter Nick Kyrgios att leverera i Wimbledon. Australiensaren vann kvartsfinalen mot Cristian Garin i tre raka set och är nu klar för en historisk semifinal.– Jag trodde aldrig att jag skulle nå en semifinal i en grand slam, säger han.

Storfavoriten höll – Jabeur till final | SVT Sport

7 juli 2022 — Världstvåan Ons Jabeur är klar för final i Wimbledon. – Jag vill se fler arabiska och afrikanska spelare på touren.

Världstvåan Ons Jabeur är klar för final i Wimbledon.– Jag vill se fler arabiska och afrikanska spelare på touren. Jag älskar sporten och vill dela upplevelsen med dem, säger 27-åringen efter matchen.I finalen väntar Jelena Rybakina, Kazakstan.

Keywords: wimbledon svt, svt wimbledon